Alkmaar Centraal


De Alkmaarse kaaskerstboom op het Canadaplein is donderdagavond feestelijk ontstoken. Met deze handeling startte wethouder Elly Konijn meteen de 'Warme Wintermaanden' en een cadeau-actie van het Leger des Heils. Er werden een heleboel cadeaus verzameld en kinderen plaatsten lichtobjecten onder de kerstboom.

De lichtobjecten waren door de kinderen zelf gemaakt in het kinderatelier van Artiance. De cadeaus konden ter plaatse ingepakt worden en zijn bedoeld voor het Leger des Heils, dat ze zal doorgeven aan kinderen die goed een extraatje kunnen gebruiken, bijvoorbeeld omdat ze deel uitmaken van een arm gezin. Het feestje werd muzikaal omlijst door een speciaal samengesteld kinderkoor.

Tijdens de Warme Wintermaanden, die duren van 12 december t/m 16 februari, worden allerlei gezellige en sfeervolle winterse evenementen georganiseerd in Alkmaar, zoals de Winterfair, kerstmarkten, stadswandelingen en kerstvoorstellingen.

Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp was bij het ontsteken van de kaaskerstboom en maakte een kleine fotoreportage. Deze is in zijn volledigheid te zien op onze Facebookpagina.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl