Alkmaar Centraal


Voor 50+ vrouwen die zich graag veiliger voelen en sterker willen voelen, met name op straat, organiseert het Alkmaarse ontmoetingscentrum De Sociëteit vanaf 28 januari een zesdelige basistraining Weerbaarheid. Deze toegankelijke en veelzijdige training wordt gegeven door de ervaren Maria-Luisa Manrique Hehl van Stichting Sta Sterk.

In deze praktijkgerichte cursus wordt thematisch gewerkt, zowel op fysiek als mentaal vlak. Aan bod komen houding en uitstraling, veilig over straat, de kans op beroving verkleinen en adequaat reageren, duidelijk durven zijn bij grensoverschrijdend gedrag en in de laatste twee lessen het omgaan met angst en agressie.

Een 69-jarige oud-deelneemster aan het woord: "Je hebt situaties waarin je je afvraagt: 'Hoe zou ik hiermee om kunnen gaan, zodat ik me veiliger voel?' Die vragen kon ik kwijt in de training. Ik was vooraf bang dat ik misschien te oud was om mee te doen, maar dat was helemaal niet zo. We hebben geleerd dat je niet sterk of lenig hoeft te zijn. Door de grepen die je leert én met je stem kun je heel veel. Iedereen kan meedoen, het is echte aanrader."

De trainingen zijn vanaf 28 januari elke dinsdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur bij De Sociëteit aan het Luttik Oudorp in Alkmaar. Deelname kost 80 euro per persoon. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl