Alkmaar Centraal


De Heimatkapelle Die Darmstädter Hübsch viert na negen jaar afwezigheid voor de tiende keer kerstavond in Podium Victorie. Jarenlang maakte de Hübsch, zoals de van oorsprong Alkmaarse band liefkozend door de vele fans werd genoemd, furore op podia in binnen- en buitenland met Duitstalige covers. Concerten van dit gezelschap staan niet bekend om welke vorm van ingetogenheid en/of subtiliteit dan ook, en dat zal dinsdag 24 december ook weer zo zijn.

De ene na de andere popzaal werd door de Hübsch vakkundig afgebroken, en ook menige feest- en festivaltent moest eraan geloven. Vanaf 2000 werd het langzaamaan traditie dat de Heimatkapelle op kerstavond in Atlantis, later Victorie, kwam optreden maar daar kwam na 2009 alweer een einde aan.

Nu is de Alkmaarse ‘pop-und-rock-band’ terug. Met drummer Pauki Kartner en een verder vernieuwde bezetting gaat Heimatkapelle Die Darmstädter Hübsch opnieuw het evangelie van het Duitse Lied prediken. Het repertoire is bekend: van Nena tot Rammstein, een smakelijke mix van louter Duitse specialiteiten, Krautrock-knallers, Neue Deutsche Welle-hits en de lieflijke romantiek van jaren 50-klassiekers. En omdat het kerstavond is, staan er uiteraard ook Duitse kersthits op het repertoire. "Het beste alternatief voor de nachtmis!"

De deuren openen om 20:00 uur en het concert begint om 21:00 uur. Kaartjes kosten 12,50 euro en zijn verkrijgbaar via podiumvictorie.nl en de kassa.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl