Alkmaar Centraal


Vrijdag huldigde gemeente Alkmaar haar sportkampioenen. In een uitverkocht Podium Victorie werden sporters in het zonnetje gezet en in vijf categorieën sportprijzen uitgereikt. Alkmaars Sportkampioen 2019 werd wereldkampioene calisthenics Melanie Driessen.

Zo'n 400 sporters en sportliefhebbers kwamen naar de grote zaal van Victorie om de totaal dertien genomineerde Alkmaarse sporters en teams een hart onder de riem te steken. Onder de leiding van presentator Rob Mooij ontvingen ze de eer die hen toebehoort en zijn de winnaars per categorie nog eens extra in het zonnetje gezet met een cheque ter waarde van 500 euro, gesponsord door de Ondernemerstuin / Telefooncentrale / Ondernemerscentrale.

De winnende sportkampioenen werden bekend gemaakt door een zuil met foto van hen te onthullen. De grote versies van 3 meter hoge zullen een jaar lang een eregalerij vormen voor de ingang De Meent.

Melanie Driessen was vanwege haar sport in Dubai maar de voorzitter van de Calisthenics Bond nam de prijs vol enthousiasme namens haar in ontvangst. “Deze overwinning helpt ons ontzettend om deze opkomende sport op de kaart te zetten,” aldus Verhoef.

Thalissa Wijkstra werd verkozen door het grootste sporttalent, zij is de jongste trampolinespringster van Nederland in de eredivisie. Het langebaan team van de Alkmaarsche IJsclub werd mede door hun overwinning op het NK Clubteams het winnende sportteam. Jean Paul Montanus werd voor de vierde maal op rij verkozen tot winnaar in de categorie Aangepast Sporten, hij zal op de Paralympische Spelen in Tokyo uitkomen op het onderdeel tafeltennis. Mark Smith van Ping Pong Alkmaar werd geëerd met de Hart voor de Sport Award. Hij heeft in het afgelopen jaar zich met hart en ziel ingezet voor deze tafeltennisvereniging.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl