Alkmaar Centraal


Lenneke uit Alkmaar had al een kerstboom, maar toen ze zondag thuiskwam, stonden er tot haar grote verrassing ineens zeventien in haar appartement. Met lichtjes. Vriend Jefrem was in het geheim bij haar binnengeslopen om een grap met haar uit te halen. "Ik kon niet eens bij de wc komen!", vertelt ze aan mediapartner NH Nieuws.

Een dag later kan de 26-jarige Alkmaarse er hard om lachen, maar "het was gisteravond wel even schrikken", zo vertelt ze. "Alles stond vol: m'n keukentje, m'n woonkamer, het was echt een oerwoud. En ik moest vet nodig plassen, maar kon dus niet bij de wc komen, dus toen moest het op een emmer", lacht ze. Ze had een video gemaakt, die NH Nieuws ook plaatste.

Het idee voor de grap ontstond al een tijdje terug, aldus Lenneke. "Die vriend, Jefrem, verkoopt kerstbomen naast de Grote Kerk in het centrum. Ik had hem samen met een vriendin geholpen om het een beetje kenbaar te maken door in Alkmaar te flyeren. Als dank zouden wij een kerstboom van hem krijgen." En zo geschiedde. "Maar op een gegeven moment grapte Jefrem dat-ie alle bomen die over zouden blijven in mijn huis zou zetten. Ik had nooit verwacht dat hij dat echt zou doen, want hij heeft ook helemaal geen sleutel."

Maar daar had Jefrem duidelijk een oplossing voor gevonden. Toen Lenneke samen met haar ouders de kamer in kwam keek ze ineens tegen een 'kerstbomen-oerwoud' aan: "Ik wist echt niet wat ik zag."

Om haar huisje zo snel mogelijk weer bewoonbaar te maken, plaatste Lenneke een oproep op Facebook; iedereen die wilde mocht gratis een kerstboom afhalen. "En dat ging als een malle. Nog geen drie uur later was alles weg."

Het leverde nog mooie hartverwarmende momenten op, waarmee ze 'wat karmapunten verdiende'. "Er waren een paar mensen die zeiden dat ze een kerstboom normaal niet kunnen betalen. Dus ik vind het fijn dat ik hen op deze manier een beetje kon helpen."

Nu is haar woning, op twee bomen na, weer kerstboom-vrij. "En naaldvrij! Ik heb echt een uur lopen stofzuigen", zo lacht ze. "En nu maar eens bedenken hoe ik Jefrem terug ga pakken." (foto: Lenneke Mooij)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl