Alkmaar Centraal


Arie Epskamp, fractievoorzitter van de SeniorenPartij Alkmaar heeft parkeerwethouder Elly Konijn vragen gesteld, nadat hij erachter kwam dat de telling van het aantal auto's in Parkeergarage De Vest niet klopte. Vooral vervelend als op de borden vrije plekken staan aangegeven en men na een tevergeefse zoektocht weer ergens anders moet gaan zoeken. De parkeerwethouder is er achteraan gegaan en inmiddels is het euvel verholpen.

Epskamp was zelf twee keer de dupe van de foute telling in Parkeergarage De Vest, toevallig beide keren op weg naar een vergadering van de Commissie Ruimte. "Op het bord stond dat er nog 20 plekken parkeerplaatsen vrij waren, maar beneden was er geen plek te bekennen", vertelt de fractievoorzitter. De tweede keer was hij de klos, terwijl de teller op 17 plekken vrije plekken stond. "Weer geen plek te vinden."

Toen heeft Epskamp maar meteen om opheldering gevraagd bij parkeerwethouder Konijn. Schriftelijk liet ze weten dat het euvel inmiddels gefikst is. Een groeiend aantal bezoekers heeft een vouwfiets mee en de detectielus in het talud zou hen hebben geregistreerd als uitrijdende auto terwijl ze naar buiten fietsten.

Maar het probleem is dus inmiddels opgelost. Ook bij de andere garages is controle uitgevoerd en de software aangepast. Hoe, weet Arie Epskamp niet. "Ik heb meer verstand van verzekeren", grapt hij. Vermoedelijk is het systeem minder gevoelig afgesteld. "De volgende keer kan ik de proef op de som nemen".

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl