Alkmaar Centraal


Hortus Alkmaar en gemeente Alkmaar hebben een overeenkomst gesloten waarin staat dat de Hortus ook de komende vier jaar de milieu- en natuureducatie coördineert voor de scholen in de gemeente. De overeenkomst werd ondertekend door groenwethouder Christian Braak en Hortus-bestuurslid Petra van Ollefen namens voorzitter Hans Cornelisse.

Hortus Alkmaar is blij met de opdracht van de gemeente. De drijfveer van Hortus is om mensen, en vooral kinderen, in contact te brengen met de natuur en te laten ervaren hoe belangrijk deze is. De Hortus organiseert onder andere workshops, speurtochten en themadagen, zoals beestjesdag en bijendag.

Voorzitter Cornelisse: “Nu kunnen wij nog meer kinderen bereiken met natuurlessen. Het totale aanbod van alle aangesloten natuurorganisaties presenteren wij aan de leerkrachten. Met de coördinatie van de milieu- en natuureducatie voor basisscholen ontzorgen we de leerkrachten." Jaarlijks organiseert de Hortus voor zo'n 2.500 Alkmaarse schoolkinderen een natuuractiviteit. "Tevens draagt het contract bij aan de continuïteit en toekomstplannen van onze biologische tuin op het gebied van biodiversiteit en natuureducatie.”

Wethouder Christian Braak: “We moeten kinderen zelf laten ervaren hoe leuk natuur is. Door ze mee naar buiten te nemen en lekker te laten ontdekken en te onderzoeken leren kinderen dat natuur belangrijk voor ze is. Het is prachtig dat Hortus Alkmaar dit programma oppakt. Samen investeren we zo in milieu- en natuureducatie op scholen en brengen we kinderen en natuur bij elkaar”.

Het aanbod van de natuurorganisaties is door de Hortus samengebracht op natuurgidsalkmaar.nl. In overleg met scholen wordt maatwerk geleverd. Op de site staat ook een Groene kalender voor particulieren, met leuke uitstapjes voor jong en oud in de natuur.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl