Alkmaar Centraal


'Killie Billie' is figurentheater op speed. Als ouders uit elkaar gaan is dat heftig voor een kind en al helemaal als hij of zij een schuldgevoel wordt aangepraat. Maar Froe Froe weet het onderwerp te verpakken in een rollercoaster van spel, live-muziek en video, vol spannende momenten die je naar adem doen happen. De voorstelling is gericht op kinderen van 6 tot 12 jaar en vrijdag 29 december te beleven in Theater De Vest. Voor en na de show kunnen de kids terecht op de Theaterspeelplaats in de foyer.

Billie's ouders gaan uit elkaar en hij wil heel graag dat alles weer goed komt. Enkel de bloemenfee en de liefdesbloem kunnen daarvoor zorgen. Als je het betoverde stuifmeel in iemands ogen strooit, wordt die op slag verliefd op de eerste die hij of zij ziet. Een goed plan, denkt Billie, daar wil hij voor gaan. Hij krijgt het extra moeilijk als hem wordt aangepraat dat de scheiding zijn schuld is.

De Theaterkrant over Killie Billie: "Scheiding is een heftig thema voor een kindertheaterproductie. Hoe pak je dat aan? Froefroe hakt er nog dieper op in als het kind Billie een schuldgevoel wordt aangepraat: die scheiding van de ouders is zijn/haar schuld. Dat klinkt allemaal heel zwaar, en is het ook, maar Froefroe weet er zo’n theatrale draai te geven, dat het leuk, zelfs vreselijk grappig eigenlijk, en helder wordt."

"Alles wervelt, er is zoveel te zien, er zijn de geprojecteerde scènes in het klein, de taal is grappig, melig en gaaf, het spel van acteurs en actrices is daveren", vervolgt de krant. "Techniek, spel, en poppenspel gaan in elkaar over, onder de aanstekelijke en zwierige live-muziek van Fortress, en dat alles in een razend tempo. Dit is weer zo’n dolle knettergekke Froefroeproductie, die uitblinkt in totaaltheater, maar ook inhoudelijk het thema eerlijk aanpakt en tot de essentie uitbeent. Je moet het maar kunnen."

Killie Billie wordt van 14:30 tot 15:30 uur vertoond in de Kleine Zaal.  De normale prijs is 13,50 euro, inclusief limonade en garderobe. Kaarten zijn te koop via theaterdevest.nl. (foto: theaterdevest.nl)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl