Vrijdagochtend zijn machinaal 200.000 bloembollen geplant langs de Multatulilaan in Alkmaar. "Nu de herinrichting is afgerond, was het vandaag tijd om de bloembollen te planten. Dit zal in het voorjaar zorgen voor een kleurrijke en biodiverse leefomgeving", meldt Stadswerk072 via de eigen website. De aanplant is gedaan op verzoek van omwonenden.

Om zo lang mogelijk van de bloemen te kunnen genieten is er gekozen voor bloemen met verschillende bloeiperioden. Op de website staat een kaart met daarop twee kleuren lijnen langs de  Multatulilaan. Paars staat voor krokussen, blauwe druifjes en de sneeuwroem (chionodoxa), die zullen bloeien van februari tot april. Oranje staat voor narcissen en tulpen in maart en april, en de indianenbloem (camassia) in mei en juni.

Bewoners hadden gevraagd om de laan bloemrijker te maken. Gemeente Alkmaar bevestigt het belang van groen en biodiversiteit, en gaf gehoor aan het verzoek.
Pin It
Bekeken: 2702x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/