Met de donkere dagen is de kans op overvallen hoger. Criminelen vallen graag zo min mogelijk op en dat kan makkelijker in het donker, en wanneer mensen minder vaak de straat op gaan. Politie Alkmaar raadt via Facebook aan om bij een overval "RAAK" te hanteren.

Met RAAK blijft de gevaren zo beperkt mogelijk en is de pakkans zo groot mogelijk. De "R" staat voor Rustig blijven: overvallers komen puur voor geld of waardevolle spullen. Wie rustig blijft, kan beter informatie opnemen die belangrijk kunnen zijn voor het achterhalen van de dader(s). "A" staat voor Accepteren: pleeg geen verzet. En als er met een mogelijk pistool wordt gedreigd, ga er dan vanuit dat het echt is. De tweede "A" staat voor Afgeven: geld en goederen zijn vervangbaar. De "K" staat voor Kijken: neem zoveel mogelijk kenmerken van de daders op (uiterlijk, lengte, geschatte leeftijd, kleding, spraak etc.) en eventueel hun vervoersmiddel en andere relevante zaken.

Meer tips over omgang met een overval op politie.nl/themas/overval.html.
Pin It
Bekeken: 2491x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/