De grote brand in een bedrijvenpand aan de Hazenkoog in Alkmaar was niet aangestoken. Dat staat in een politierapport over de brand die woensdag 11 december vroeg zes bedrijven trof, aldus het NHD. De politie maakt dit op uit onderzoek op locatie en bestudering van camerabeelden.

Die bewuste nacht brak rond 04:00 uur brand uit in het bedrijfsverzamelpand op bedrijventerrein Beverkoog. Er was ook een explosie geweest. Autobedrijf Hyundai Parts, meubelmaker Jan Gunneweg, en de loods van Brian Caldenhove met daarin drie Hot Rods, werden het hardst getroffen.

De politie wil niet zeggen of duidelijk is waar de brand is ontstaan. Dat is voor het onderzoek niet meer relevant als er geen vermoeden meer is van een misdrijf.

Maandag wordt volgens het NHD nog onderzoeken gedaan naar de aanwezigheid van asbest en naar de bouwkundige staat van de aangrenzende panden. Theo van Baden wacht met smart op de uitslag van dat tweede onderzoek. Het tweewielerbedrijf kon een week na de brand weer open dankzij een herindeling van de werkplaats, maar wellicht moet een deel herbouwt worden. De binnenmuur tussen hem en de meubelmaker is nu buitenmuur, en er hangen aan de andere zijde nog constructiedelen aan.

Nadat alle onderzoeken klaar zin kan de puinhoop worden opgeruimd. (foto: NH Nieuws)
Pin It
Bekeken: 4955x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/