Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Zondag is de winter Karavaan weer neergestreken in Alkmaar. Tot en met 29 december kan het publiek zich daar dubbel laten verrassen. Want niet alleen zijn er bijzondere voorstellingen, ze vinden ook nog eens plaats in een bijzonder gebouw: de voormalige drukkerij aan de Edisonweg.

"We nemen de mensen eigenlijk mee op expeditie door het gebouw. Na de oproep hebben we vijf jonge theatermakers geselecteerd die hier op locatie een voorstelling maken.", vertelt Laura Simonse van De Karavaan aan Alkmaar Centraal. De Winterkaravaan is het talentontwikkelingsproject van Karavaan waarbij jonge professionele makers artistiek en productioneel door Karavaan worden begeleid.

"Het geeft veel inspiratie om je voorstelling door het gebouw te laten inspireren, de omgeving speelt eigenlijk een beetje met je mee", zegt Femke Arnouts, één van de theatermakers  die reageerde op de oproep van De Karavaan om een plan or een voorstelling in te sturen. Ook Eva van der Post raakt door de locatie geïnspireerd: "We hebben meteen bedacht dat ons 'protest' op een geheime plek moest plaatsvinden zodat het publiek ook direct deel uit maakt van dat protest."

Het thema voor dit seizoen is 'Groeizucht'. Eén van de makers van de Winterkaravaan mag zijn voorstelling uitwerken voor het zomerfestival dat in juni plaatsvindt.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl