Alkmaar Centraal


Stichting Raadhuis Grootschermer heeft Fred Hoek van Stichting Carillon De Rijp uitgenodigd om vrijdag 10 januari een lezing te geven over de realisatie van het uit 43 klokken bestaande Rijper carillon. Hij was vanaf het begin betrokken bij het initiatief om de Grote Kerk van De Rijp weer te voorzien van een carillon.

De stichting werd in 2014 opgericht, naar aanleiding van een bezoek van Christiaan Winter. De beiaardier van gemeente Alkmaar adviseerde het carillon terug te brengen in de Grote Kerk van De Rijp. De stichting maakte een plan, verwierf gelden en gaf opdracht om een carillon te vervaardigen. Op 22 september werd het carillon in gebruik genomen door Ria Oosterop, oud-burgemeester van Graft-De Rijp en Schermer.

De lezing begint om 20:15 uur. Kaartjes kosten 7,50 euro, inclusief koffie of thee, en zijn te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Let op: er is beperkt plek. (foto: Facebook / Carillon De Rijp)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl