Alkmaar Centraal


β€˜De Langste Nacht’ is een theatraal concert dat speelt in leegstaande kerken door heel Nederland. Maar ook op vrijdag 3 januari in de Grote Kerk van Alkmaar. Project Wildeman en Cappella Amsterdam bundelen hun krachten om rituelen rondom de winterwende onder de loep te nemen. Door oude tradities en kerkelijke koorklanken te laten botsen met diepe technobeats en hedendaagse technologie, creΓ«ren ze een verrassend nieuwe muzikale invulling van het oeroude kerstfeest.

Project Wildeman maakte de afgelopen jaren naam met rauw, absurdistisch en opwindend muziektheater, waarin speelsheid en oerkracht samenkomen. Cappella Amsterdam is een van de beste koren van Nederland. Onder leiding van chef-dirigent Daniel Reuss zingt het ensemble stokoude muziek uit de diepe middeleeuwen tot gloednieuwe hedendaagse composities en maakt regelmatig cross-overs met andere disciplines.

In De Langste Nacht komen aan bod diverse Gregoriaanse werken, Spiritus Sanctus van Hildegard von Bingen (1098-1179), delen uit de Messe de Notre Dame van Guillaume de Machaut (1300-1377)Β  en diverse elektronische composities van Project Wildeman zelf.

De Langste Nacht is een 'Vers van De Vest' voorstelling. Deze kosten 50 euro voor vijf stuks en 90 euro voor tien. Bovendien kun je met vijf of tien voorstellingen voor 5 euro naar β€˜Monsters’ van Duda Paiva.

De voorstelling duurt van 20:15 tot 21:30 uur. Kaarten kosten standaard 25 euro, inclusief drankje en garderobe, en zijn te koop via theaterdevest.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl