Alkmaar Centraal


Het aantal woninginbraken neemt al jaren af in Nederland, maar nog altijd gebeurt het ruim 100 keer per dag, met een piek in de wintermaanden. De politie beschouwt ze als criminaliteit met een 'hoge impact', maar verdachten worden vaak niet gepakt, constateerde RTL Nieuws. In gemeente Alkmaar werden van 2016 tot en met 2018 totaal 930 woninginbraken vastgelegd, waarna bij 12,9 procent van de zaken een verdachte kon worden aangewezen.

Vanwege de hoge impact van woninginbraak ligt hier veel focus op bij de politie en wordt slachtofferhulp geboden, maar het onderzoek loopt vaak vast op gebrek aan sporen. Sinds 2016 is de norm voor opheldering telkens rond 10 procent, maar die wordt doorgaans niet gehaald. In 30 gemeenten, waaronder de buren Beemster en Wormerland, is de vorige drie jaren zelfs geen enkele verdachte gevonden, op een totaal van 2.000 zaken.

Alkmaar komt beter uit de bus dan alle omliggende gemeenten, behalve Langedijk. Hier was het 'slagingspercentage' de vorige drie jaar gemiddeld 15,2 procent.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl