Een beetje onwennig kijkt iedereen in eerste instantie naar de toch wel vreemd gekleurde oliebollen. Dat de buitenkant een schimmelachtige kleur heeft helpt niet. Maar na een laatste "kan het echt?" wordt er dan toch gehapt en komt het 'politieblauw' tevoorschijn.

Zaterdagochtend en -middag deelde de politie blauwe oliebollen uit in winkelcentrum De Mare en in de Alkmaarse binnenstad. De bollen zijn in ieder geval een aanknopingspunt voor een gesprekje en dat is waar het ook om gaat. Tijdens de ludieke actie wil de politie vooral de veiligheid en de eigen invloed daarop nog eens extra onder de aandacht brengen.

De eindejaarsactie valt in goede aarde en daar helpen de bollen zeker bij. Het uitdelen werd via social media aangekondigd met de toevoeging: "Wij, vanuit politieblauw, willen u vragen om veilig met vuurwerk om te gaan, om geen geweld tegen hulpverleners te gebruiken of andere mensen 'blauw' te slaan en ook zeker niet 'blauw' achter het stuur van uw vervoermiddel te kruipen."

Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp pakte ook een bolletje mee en maakte een fotoserie die op onze Facebookpagina te zien is.

 
Bekeken: 4662x