Alkmaar Centraal


Afgelopen lange weekend werd het NK Baanwielrennen gehouden in een gemiddeld goed gevuld Sportpaleis Alkmaar. Vrijdagavond was het meteen spektakel. Op de sprint verwees Matthijs Büchli de Europees kampioen Jeffrey Hoogland en wereldkampioen Harrie Lavreysen naar het zilver en brons. Hij was dan wel titelverdediger, normaal focust hij zich op keirin en de teamsprint. Amy Pieters werd in Alkmaar eerder dit jaar Europees kampioene en pakte nu op de puntenkoers haar eerste gouden plak van het weekend.

Vrijdag werden nog meer elite-titels vergeven: Maikel Zijlaard won de individuele achtervolging mannen, Shanne Braspennincx won de keirin-titel bij de vrouwen en Ryan Schilt pakte de winst op de scratch mannen. Er waren ook diverse kampioenschappen para-cycling. De individuele achtervolging mannen was een prooi voor tandemduo Tristan Bangma-Patrick Bos en Caroline Groot won de tijdritten.

Zaterdag behaalde Amy Pieters op de individuele achtervolging haar tweede titel, ondanks dat ze vooraf voorzichtig was over haar kansen. Ze was niet zo tevreden over haar tijden, en er komt een jonge, sterke lichting aan. De scratch-titels werden gewonnen door Roy Eefting en Lorena Wiebes.

Op de keirin was er weer een confrontatie tussen Harrie Lavreysen en Matthijs Büchli. Deze keer won Lavreysen wél, en zo was het weer de Europees kampioen die de wereldkampioen versloeg. Büchli werd tweede. Nederlands wegkampioene Lorena Wiebes zegevierde op de scratch en Laurine van Riessen won de sprint door in twee manches Nederlands keirinkampioene Shanne Braspennincx te verslaan. Op de afsluitende puntenkoers voor mannen wist Roy Eefting met een machtige eindsprint de titel te veroveren.

Op de laatste dag reed wereldkampioene Amy Pieters op de koppelkoers soeverein naar haar derde nationale titel, samen met debutante Kirsten Wild. Na brons op de keirin was Theo Bos ongenaakbaar op de kilometer. De 36-jarige oud-wereldkampioen sprint en keirin testte zijn nieuwe fiets en die bleek prima te rijden, al vond hij zijn race niet helemaal vlekkeloos.

Na zilver en goud pakte Shanne Braspennincx ook nog goud op de NK 500 meter tijdrit. O de afsluitende koppelkoers mannen waren het  Wim Stroetinga en Yoeri Havik die veruit de meeste punten haalden.

Complimenten waren er na afloop voor de organisatie van renners en volgers. De tribunes waren drie dagen lang goed gevuld en dankzij een online verslag op YouTube werd het Alkmaarse evenement ook door duizenden mensen gevolgd vanuit de eigen huiskamer.

Alkmaar Centraal fotograaf Rolf Kieft maakte op de slotdag een fotoreportage, die te zien is op onze Facebookpagina.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl