Alkmaar Centraal


Tot en met eind januari is in de Alkmaarse Kapelkerk een bijzondere expositie te zien van klassieke iconen-schilderijen, gemaakt door Thea Groen-Visser uit Alkmaar. Vaak zijn iconen direct herkenbaar door hun goudglans en de afbeelding van christelijke heiligen. De tentoonstelling bestaat uit iconen van Abraham, de profeet Elia, de legende van Sint Joris & de Draak en een aantal met Jezus.

Thea's belangstelling voor iconen ontstond tijdens een reis naar Polen, waar zij zich verwonderde over de vele mooie iconen en hoe de mensen ermee omgingen. Eenmaal thuis volgde ze een cursus 'Russische iconen schilderen'. Later deed ze om meer te leren over technieken, symboliek en achtergronden volgde ze een cursus bij Jan Verdonk en leerde de Kretenzer stijl (van Kreta), die nog ouder is dan de Russische. Nog regelmatig volgt Thea een cursus bij Verdonk.

De expositie is te bezichtigen tijdens openingstijden. De Kapelkerk is standaard open op donderdag en zaterdag van 12:00 tot 16:00 uur en op zondag is er van 10:00 tot rond 11:30 uur een kerkdienst, met daarna nog een half uur uitloop. Meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl