Op oudejaarsavond zijn de Alkmaarse politie en brandweer bij meldingen veel bestookt met vuurwerk. Dit meldt agent Johan de Caluwé via Twitter. "Wordt weer een pittige discussie!!" Eén van de incidenten waarbij de hulpdiensten werden bekogeld met vuurwerk was een autobrand in de wijk Overdie.

De Veiligheidsregio meldt dat de hulpdiensten van Alkmaar het druk hadden tijdens de jaarwisseling. De meeste meldingen kwamen tussen middernacht en 04:00 uur. De brandweer is op 24 brandmeldingen afgegaan. Opmerkelijk genoeg was het in de wijk De Mare just rustig en gezellig. Wijkagent Bas Wijnen: "Hulpverleners werden netjes te woord gestaan; er werd naar ons gezwaaid en men kwam ons de hand schudden. De meeste kleine vuurtjes werden netjes onder controle gehouden."

Wijnen noemde ook wat minpuntjes op: op diverse plekken in Alkmaar waren deksels van putten geblazen. Op de Frieseweg viel een oudere man  en raakte gewond aan zijn hoofd, omdat hij niet had gemerkt dat een put voor hem geen deksel meer had.

In heel Noord-Holland Noord is de brandweer 103 keer uitgerukt, tegenover 147 keer vorig jaar. Ambulancepersoneel kwam 145 keer in actie. Ze rukten 16 keer gezamenlijk uit, onder andere rond 22:30 uur richting de Amalia van Solmsstraat in Alkmaar, waar brand was ontstaan in een flat.

Ook in Schoorl was er een grote brand. Rond 21:00 uur moesten meerdere brandweereenheden naar een leegstaande bollenschuur aan de Duinweg. De rook trok over het duingebied. Een deel van de Duinweg werd tijdelijk afgesloten.

Er zijn voor zover bekend geen incidenten geweest vanwege de dichte mist. (foto: Instagram pol_bwijnen)
Bekeken: 5156x