Alkmaar Centraal


Het eerstvolgende concert in de serie ‘Rondom Bach’ vindt plaats op zaterdag 25 januari in de Grote Kerk van Alkmaar. Stadsorganist Pieter Van Dijk brengt samen met het Sweelinck Barokorkest werken van Quantz, Bach en Vivaldi ten gehore.

Het Sweelinck Barokorkest is onderdeel van de afdeling oude muziek van het Amsterdams Conservatorium en studeert ieder jaar een aantal programma’s in onder leiding van diverse in hun genre internationaal bekende docenten. Voor dit optreden zijn de uitvoerenden: Kristy van Dijk (blokfluit), Christine Blasl (barokhobo), Luis Tasso Santos (barokfagot) en Irene Gonzalez Roldán (klavecimbel). Stadsorganist Pieter van Dijk bespeelt het orgel.

Naast onder andere ‘Het Praeludium et Fuge in g.’, de ‘Triosonate in g’ en het ‘Herr Jesu Christ, dich zu uns wend’ van Johann Sebastian Bach worden werken ten gehore gebracht van Johann Joachim Quantz (o.a.‘Triosonate in c’) en Antonio Lucio Vivaldi (o.a. ‘Kamerconcert in g’).

Het Rondom Bach concert begint om 16:30 uur en toegang is gratis. Een donatie na afloop is welkom. Meer informatie en reserveren via grotekerk-alkmaar.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl