Alkmaar Centraal


Zaterdag hield ARZV Roei in Alkmaar een goedbezochte nieuwjaarsreceptie met een extra feestelijk tintje. De roeivereniging onthulde een nieuwe sponsor voor de jeugdafdeling en olie- en benzinehandelaar AVIA Marees kwam meteen met een nieuwe wedstrijdboot en sponsorkleding voor de wedstrijdjeugd. Daarnaast werd teruggekeken op het succesvolle jaar, dat onder andere leidde tot deze aanwinsten.

De afgelopen jaren is onder de rond 40 jeugdleden een gemotiveerde groep opgestaan bij ARZV Roei. Ze trainen vijf keer per week en finishen op wedstrijden steeds dichter op de nationale toppers. Tijdens een uitwisselingsbezoek met Minerva in Bath maakten ze indruk met hun techniek en prestaties. Vlaggenschip is de 14-jarige Tos Eijskoot. Een aantal jeugdleden nam deel aan een internationale wedstrijd in het Belgische Gent en Tos won met de skiff in zijn leeftijdscategorie.

Verder won de vereniging in 2019 bijna 60 nieuwe leden, is de indoor trainingsruimte compleet gerenoveerd en trokken ook oudere ARZV’ers naar het buitenland voor internationale roeiwedstrijden en roeivakanties. Maar het is toch vooral de jeugd die opviel.

De 15-jarige Demi Straathof roeit al sinds haar tiende en is erg fanatiek. Ze zit nu ook in het jeugdbestuur: "Met zo’n negen jongeren hebben we best wel een fanatieke wedstrijdploeg waarmee we vijf keer in de week samen trainen. Ook daarbuiten organiseren we activiteiten. Als ploeg, maar ook met de andere jeugdleden. Laatst hadden we ons eigen kerstdiner en ook met Valentijn is er een feestje."

Dat de ARZV-jeugd in de lift zit, viel ook op bij AVIA Marees. De nieuwe jeugdsponsor werd tijdens de receptie gepresenteerd. "De link tussen brandstof en de schone sport roeien is misschien op het eerste gezicht niet de meest logische", erkent directeur Dick Jan Marees. "Maar als AVIA Marees zijn we actief bezig met de hele energietransitie die nodig is om tot nieuwe normen te komen in de vervoersector, juist om voor de jeugd de toekomst veilig te stellen. Daarom past deze sponsoring zo goed bij ons."

Zaterdag werd de nieuwe jeugdboot "Zwaluw" feestelijk gedoopt en meteen kreeg Demi's wedstrijdgroep er een compleet kledingpakket bij. Een blije en extra gemotiveerde Demi: "Daarmee hebben we echt meer kans om de aansluiting te vinden met de absolute top. We willen gewoon altijd winnen en dat gaan we volgend jaar vast meer doen." Natuurlijk werd de tweemans roeiboot even uitgeprobeerd.

Ook de kersverse ARZV-voorzitter Koen Elbers is blij met de sponsoring. Net als Demi ziet hij de kwaliteitsimpuls voor de talentvolle jeugdroeiers en hij hoopt ook dat het andere kinderen inspireert. "Zij zijn van harte welkom!" (foto: Wim de Jong)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl