Alkmaar Centraal


KPN NetwerkNL gaat maandag 13 januari verder met de uitrol van het glasvezelnetwerk in Alkmaar Zuid. Aan de beurt is het stadsdeel tussen de Willem de Zwijgerlaan en de N9, plus de hoek Willem de Zwijgerlaan - Vondellaan aan andere zijde.

KPN wil in de komende drie jaar circa een miljoen huishoudens in Nederland van glasvezel voorzien om tegemoet te komen aan het sterk toenemende datagebruik. Andere delen van Alkmaar Centrum en Zuid die nog niet zijn aangesloten zullen later volgen.

"In elk huishouden neemt het datagebruik sterk toe. We kijken digitale tv, gamen, luisteren muziek via internet en streamen filmpjes. Ook komen er steeds meer slimme apparaten bij", legt projectmanager Fred uit. "Ons datagebruik stijgt in Nederland elk jaar met zo’n 30 procent. Glasvezel kan die groei aan en hierdoor is onderstaande aansluitgebied klaar voor alle mogelijkheden van het internet. Nu en in de toekomst."

Inwoners kunnen elke donderdag van 12:00 tot 20:00 uur voor alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel terecht bij het glasvezelinformatiepunt in Café con Libros van de bibliotheek in het centrum. Bovendien is er vanaf 13 januari elke maandag van 12:00 tot 17:00 uur een informatiepunt in Wijkcentrum Overdie. Bewoners kunnen de postcodecheck doen op kpnnetwerk.nl en zich inschrijven voor actuele informatie.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl