Alkmaar Centraal


Extinction Rebellion heeft sinds december een Alkmaarse tak. De beweging wil dat er veel meer gedaan wordt tegen veranderingen in klimaat en ecologie. Daarvoor gebruikt ze naar eigen zeggen 'geweldloze, creatieve en disruptieve acties'.

"Wereldwijd lijden mensen onder extreme weersomstandigheden en mislukte oogsten. In Australië woeden momenteel bosbranden van onvoorstelbare afmetingen. IJskappen smelten sneller dan voorspeld en diersoorten sterven tot 1.000 keer sneller uit dan ooit eerder in de geschiedenis van de aarde. Wetenschappers spraken onlangs in het gerenommeerde tijdschrift Nature van een 'planetaire noodsituatie'.", zo meldt ER.

“Extinction Rebellion gaat niet zelf voorschrijven welke maatregelen er moeten komen. Zulke belangrijke beslissingen moeten door een brede vertegenwoordiging van burgers genomen worden, los van lobbyisten en geadviseerd door wetenschappers”, licht Shira Altorffer van de Alkmaarse tak toe.

Tijdens de lezing op 23 januari bieden de Alkmaarse rebellen de laatste wetenschappelijke inzichten over klimaat en ecologie, en vertellen over de visie van Exctinction Rebellion. De inloop start om 19:30 uur, de lezing om 20:00 uur. De toegang is gratis. Meer op de Facebookpagina van Extinction Rebellion Alkmaar of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (foto: Catharina Gerritsen)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl