Alkmaar Centraal


Schaatster Isabel Grevelt heeft tijdens de Olympische Jeugdspelen goud gewonnen op de 500m voor meisjes. Op de buitenbaan van Sankt Moritz snelde het lid van de Alkmaarsche IJsclub zondag naar een tijd van 40,51s en bleef zo de concurrentie op minimaal een halve seconde voor. Het was het eerste goud voor de Nederlandse delegatie.

Om zich optimaal voor te bereiden op de Jeugdspelen was Isabel afgelopen week op trainingskamp in Baselga. Hier ligt net als in Sankt Moritz een 400 m buitenbaan met natuurijs. Dit rijdt heel anders dan een (half) overdekte baan met kunstijs. Het was meteen ook een hoogtestage op 1.800 m.

Zondagochtend lag het ijs van Sankt Moritz er perfect bij voor de 500 m en dat leverde bij de jongens al mooie tijden op. Isabel deed daar nog een schepje bovenop; 40,51s is op een binnenbaan al een uitstekende tijd, laat staan buiten.

Maandag (vandaag) rijdt Isabel de 1.500 meter en al ze daar minder sterk op, de tijd op de 500 m en de techniek waarmee ze reed zorgen voor optimisme.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl