In de eerste seizoenshelft konden de mannen van de Alkmaarse Rugby Club nog enigszins partij geven tegen de Rams, maar zondag ging het na een ruststand van 17-0 helemaal mis. Er waren geen wisselspelers mee naar Apeldoorn en dat was conditioneel niet te compenseren. Uiteindelijk werd verloren met 46-7.

Tot halverwege de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op en kon geen van beide teams een doorbraak forceren. Als eerste waren het de Rams die, na een goed uitgespeelde aanval, in de hoek konden scoren. De bonustrap uit moeilijke hoek ging tussen de palen en werd het 7-0. Een paar minuten later stond het alweer 14-0, nadat balverlies aan Alkmaarse zijde werd afgestraft. Na een ongelukkige tackle van Fotu Latu kreeg Alkmaar een strafschop tegen, die de Rams afrondden voor een ruststand van 17-0. Alkmaar ging nog furieus in de aanval maar de hechte verdediging van thuisploeg bleef intact.

In de tweede helft begon het gebrek aan wisselspelers zich te wreken. De Rams liepen langzaam maar zeker uit naar een 46-0 voorsprong. Alkmaar kon aan het einde van de wedstrijd nog wel iets terug doen. Met de laatste energie werd de ene na de andere werd aanval opgezet en uiteindelijk kon er een gaatje in de verdediging gevonden worden. Michael Vlaar brak door en scoorde een try, waarna aanvoerder Pieter van Duijn met zijn conversie de eindstand zette op 46-7.
Bekeken: 2888x