Alkmaar Centraal


Afgelopen jaar hebben de Nederlandse gemeenten het Klimaatakkoord aangenomen, met daarin doelstellingen energieverbruik en opwekking van duurzame energie. Gemeente Alkmaar werkt samen met de regio om deze te halen en vraagt inwoners en ondernemers om mee te helpen. Op 21, 28 en 30 januari zijn daarvoor om 19:00 uur bijeenkomsten gepland in Podium onder de Boom in De Rijp, de Grote Kerk van Schermerhorn en het Alkmaarse stadhuis.

Ook in gemeente Alkmaar wordt er al flink gewerkt aan verduurzaming, zoals met na-isolatie, uitbreiding van het warmtenet en installatie van zonnepanelen. Maar er is meer nodig, waaronder extra locaties voor het winnen van energie van zon en wind. Dat wordt binnen Noord-Holland Noord gepland met Regionale Energiestrategie├źn (RES). Maar de lokale overheden en partners als netwerkbeheerders hebben nog niet meer dan idee├źn over die locaties.

De drie "meedenkavonden" gaan niet over technische plannen, maar om met elkaar te kijken naar goede locaties voor windturbines of (velden van) zonnepanelen. Onder deelnemers worden drie scans van Duurzaam Bouwloket verloot, waarmee mogelijkheden tot besparing worden gezocht. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer over de RES op alkmaar.nl/res.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl