Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Voetbalclub AZ mag zich een jaar lang de meest maatschappelijk betrokken ondernemer van de regio noemen. Van de vier genomineerden voor de Bronzen Waaier wist AZ 45% van de stemmen binnen te halen. Maandagavond 13 ontving marketing manager Frank Jonker in TAQA Theater de Vest de onderscheiding uit handen van locoburgemeester Pieter Dijkman.

AZ werd geprezen om de belangeloze inzet voor diverse maatschappelijke projecten. “Door hun bereik is AZ tot grootse dingen in staat”, aldus het juryrapport. In alle geledingen van de organisatie wordt maatschappelijk betrokken ondernemen breed gedragen. Bovendien is het stadion van AZ al jaren het decor van De Beursvloer waar honderden ‘matches’ plaatsvinden tussen maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. "Het is geen kwestie van moeten maar van willen. We hopen dat velen ons voorbeeld zullen volgen.", verteld Jonker.

Naast de Bronzen Waaier wordt ieder jaar ook een Bronzen Duim uitgereikt, een aanmoedigingsprijs voor een ‘aanstormend maatschappelijk talent’. De Duim ging  dit jaar naar Create / Specialist in Websites waar eigenaar Martijn Apeldoorn maatschappelijk betrokken ondernemen heeft ingebouwd in het DNA van de organisatie, en daarmee "een voorbeeld vormt voor vele start-ups en gevestigde ondernemers", zo oordeelde het team van De Waaier dat hen tot winnaar verkoos.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl