AZ-directeur Robert Eenhoorn wil in gesprek met gemeente Alkmaar om de relatie te verbeteren. Hij denkt dat deze beter kan, liet hij mediapartner NH Nieuws maandag tijdens de nieuwjaarsreceptie weten. "Misschien denken zij daar precies hetzelfde over". De twee stonden de laatste jaren meermalen op gespannen voet. Het leidde er zelfs toe dat AZ de jeugdopleiding niet in de Alkmaarse westrand opzette, maar in de Zaanstreek.

Zo wilde de voetbalclub een casino in het stadion, maar de gemeente stond dit niet toe. AZ stapte tevergeefs naar de rechter omdat hierover afspraken zouden zijn gemaakt, maar dit ontkende de gemeente. Het leverde in 2014 ook nog gesteggel op over een lening van 3 miljoen euro die AZ vroeg. Voor de bekostiging van een jeugdcomplex in de westrand van Alkmaar, wilde AZ ook een grote reclamezuil. Dat zag de gemeente niet zitten en bovendien bleek dat al vergunning was verleend voor een reclamezuil op gemeentegrond tussen de snelweg en het stadion. Dat was tegen het zere been, temeer omdat dit de schijn kon wekken dat adverteerders clubsponsoren waren. Dit zou de druppel geweest zijn waardoor AZ voor de jeugdopleiding in gesprek ging met de Zaanstreek, die maar al te gretig was.

Recent nog wilde AZ weer zo snel mogelijk spelen in eigen huis, maar de gemeente wilde het stadion niet vrijgeven voordat uitgebreid veiligheidsonderzoek was gedaan. Uiteindelijk ging het dak er grotendeels af. Ook al zou er goed overleg geweest zijn, volgens NH Nieuws zou ook hier spanning over zijn geweest.

Voor dit kalenderjaar hoopt Eenhoorn de relatie te verbeteren. "Dat heeft te maken met de ambities die we hebben, maar daar heb je stakeholders voor nodig. Daar is de gemeente er één van. Op basis van de afgelopen vijfenhalf jaar dat ik hier werk heb ik het gevoel dat dat beter kan. Daar gaan we aankomende weken over in gesprek."

Overigens liet de directeur ook weten dat AZ komend seizoen weer met een volledig dak over de tribunes hoopt te spelen, en dat de club de komende jaren het stadion wil uitbreiden voor meer comfort en beleving. Zo is er het idee om de hoofdtribune en Ben-tribune door te trekken tot aan het speelveld.
Pin It
Bekeken: 3980x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/