Alkmaar Centraal


Zaterdag 25 januari is de voorlaatste DichtDruk presentatie in de bibliotheek van Alkmaar Centrum. Dichter Martin Wijtgaard en kunstenaar Charlotte Samuels vormen het zevende duo dat hun werk presenteert. Ook zijn gastdichters Elly Stolwijk en Robin Veen aanwezig. Een muzikale bijdrage wordt verzorgd door Annemarie Brijder.

Dichtdruk is een samenwerking van het Grafisch Atelier Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard en literair platform Reuring. Poëzie en grafiek komen samen in presentaties en uiteindelijk in een speciaal ontworpen portfolio. Over acht kwartalen maken acht verschillende duo’s van dichters en grafici een uitgave. De opzet is een prikkelende manier om poëzie en grafiek te verbinden. Het leidt tot een nieuw product waarin dichters en grafisch kunstenaars elkaar tot inspiratie dienen.

De presentatie duurt van 16:00 tot 18:00 uur inclusief nagesprek en ontmoeting met de kunstenaars. Toegang is gratis. De acht uitgaven worden in beperkte oplage uitgebracht. De verkoop verloopt via bibliotheekkennemerwaard.nl/dichtdruk . Hier staat ook meer informatie over het hele project, de kunstenaars en de dichters.

DichtDruk is mede mogelijk gemaakt door gemeente Alkmaar, het Victoriefonds en Schenkeveld advocaten. Bibliotheek Kennemerwaard, stichting Vrienden van het Grafisch Atelier, stichting Grafisch Atelier Alkmaar.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl