De Alkmaarse rugbymannen stonden het grootste deel van de wedstrijd op voorsprong, maar in de slotfase ging het helemaal mis in de uiterst spannende strijd tegen de Dukes. Met nog tien minuten te spelen kwamen de gasten uit Den Bosch langszij en in de laatste seconden pakten ze ook nog eens de winst. De eindstand werd 24-29.

Alkmaar kwam al snel op 7-0 voorsprong. Marsciano Bruns veroverde de bal bij een line-out en Fotu Latu rondde af Nick Baron kickte de bal tussen de palen voor extra 2 punten. De strafschop die hij even later mocht nemen ging echter naast. De Dukes kwamen terug tot 7-5, maar Alkmaar nam daarna weer afstand. Latu brak uit en kon tijdens een tackle Sven Bloem aanspelen, die prompt afrondde met een try. Toen schoot ook Pieter van Duijn naast tijdens de conversie. De Dukes zorgden voor een 14-12 ruststand door een try plus conversie.

In de tweede helft stond Alkmaar te tukken tijdens een snelle strafschop en kreeg een try tegen voor 14-17. De thuisploeg trok de misser snel weer recht door een serie goede aanvallen die winger Michel Schuit verzilverde. Van Duijn miste de conversie echter opnieuw, waardoor de stand op 19-17 bleef steken. Halverwege de tweede helft scoorde Fotu Latu een ongeconverteerde try en kwam Alkmaar op een 24-17 voorsprong. Met de vierde try werd ook een competitie bonuspunt binnengesleept.

Met nog tien minuten te gaan trokken de Dukes de stand op naar 24-24 en begon hectische slotfase. Beide teams trokken alles uit de kast en nota bene bij de laatste aanvalsmogelijkheid scoorden de gasten toch nog een try, Alkmaar enorm teleurgesteld achterlatende.

De Alkmaarse rugbymannen moeten het in de tweede seizoenshelft na twee wedstrijden stellen met twee competitie bonuspunten. Degradatie is met de huidige opzet overigens niet mogelijk.
Bekeken: 2815x