Alkmaar Centraal


De politie heeft een lockercontrole uitgevoerd op het Clusius College in Alkmaar. Dit liet wijkagent Bart Pruiksma dinsdagochtend via Twitter weten. Er werd door zeker zeven agenten uitgebreid gezocht naar spullen die de scholieren niet in bezit mogen hebben zoals drugs, wapens of eventueel vuurwerk. "Gelukkig is er, net zoals bij vorige controles, niets gevonden", laat Clusius-woordvoerder Wim van Reenen weten.

Er was vooraf geen vermoeden van aanwezigheid van illegale spullen, laten zowel Van Reenen als een politiewoordvoerder weten. Net als alle andere middelbare scholen en het Horizon College in Alkmaar, heeft het Clusius College het convenant 'Een veilige school' samen met de politie, de gemeente en het Openbaar Ministerie. Dit convenant is zo'n 12 jaar geleden opgesteld. Met het Clusius is onder andere afgesproken dat de politie eens in de zoveel tijd onaangekondigd een preventieve lockercontrole doet.

"Er wordt zo eens in het schooljaar onaangekondigd een lockercontrole uitgevoerd door de politie. Daarnaast controleren we zelf ook nog wel eens, zoals voor de jaarwisseling vanwege vuurwerk", laat Van Reenen weten. "Ouders worden achteraf altijd ingelicht".

Bij de politiecontroles is nooit wat illegaals gevonden, maar bij controle door de school wel eens. Ouders worden op de hoogte gesteld en de leerling wordt gestraft. (foto: Twitter @Pol_HuiswVroonm)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl