Alkmaar Centraal


Het TAQA Cultuur Fonds geeft dit jaar bij elkaar 100.000 euro aan 40 organisaties die in en om Alkmaar een breed scala van culturele initiatieven bieden zoals muziek, theater, cultureel erfgoed en kunst. De bijdrage ligt tussen de 1.000 en 5.000 euro per organisatie of evenement.

Het TAQA Cultuur Fonds bestaat inmiddels 10 jaar en heeft in die tijd meer dan 400 initiatieven ondersteund in Bergen, Heiloo en Alkmaar. Bij toekenning van de subsidies wordt gestreefd naar een goede verdeling over de gemeenten, het soort activiteiten en de doelgroepen. Een onafhankelijke adviescommissie met vertegenwoordigers uit de drie gemeenten beoordeelt de aanvragen.

“Het TAQA Cultuur Fonds wil een rijk en veelzijdig cultuuraanbod stimuleren omdat dit bijdraagt aan een goed economisch en maatschappelijk vestigingsklimaat”, zegt bestuursvoorzitter René Zwanepol van het fonds. “We zijn verheugd om te zien dat het fonds na tien jaar een vaste plek heeft ingenomen in het culturele landschap van Alkmaar en omstreken. We hebben veel meer aanvragen gekregen dan we konden honoreren. Helaas hebben we niet alle partijen tegemoet kunnen komen.”

Het TAQA Cultuur Fonds is een initiatief van energiebedrijf TAQA en zijn partners.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl