Alkmaar Centraal


Begin december had iemand pillen in het water van de Alkmaarse papegaai Jojo gedaan. Jojo woont bij Pets Place in Winkelcentrum De Mare. De dierenpolitie heeft inmiddels een verdachte aangewezen, meldt wijkagent Bas Wijnen via Twitter. 

Het liep gelukkig goed af; de pillen werden op tijd ontdekt. Maar de dierenpolitie liet het er niet bij zitten en deden gedegen onderzoek. "Intern door collega's bestempeld als 'TGO JOJO'", aldus Wijnen. En met succes dus. Het NHD meldt dat de man dankzij een pinpasbetaling en camerabeelden is achterhaald. Hij gedroeg zich opvallend en rommelde met potjes visvoer, waar alleen medewerkers aan mogen komen. Ook hierin werden pillen gevonden.

Bij navraag over de soort pillen, laat Wijnen weten dat het ging om antidepressiva. "Ik dacht eerst: een grapjas zal wel XTC in zijn bak gedaan hebben om te kijken hoe Jojo reageert, maar ik denk dat XTC ook dodelijk is voor een papegaai."

Wijnen ging even langs bij Pets Place om het goede nieuws aan Jojo te vertellen en nam de papegaai op de arm. Voor de zekerheid toch maar even met een dikke handschoen aan. Op de foto lijkt Jojo "Dank je wel" te willen zeggen, of misschien wel zijn ongezouten mening over de dader.

Op dierenmishandeling staat tot 3 jaar celstraf of en geldboete van max. 19.500 euro. De dader kwam er dinsdag echter vanaf met een waarschuwing en een winkelverbod. Wijnen in een recente Tweet: "Helaas heeft de Nederlandse wet zijn grenzen. Het was nog geen voltooid delict; Jojo was nog niet vergiftigd; de pillen waren ontdekt. Na overleg met de officier van justitie (poging dierenmishandeling) bleef er strafrechtelijk niets over."

De dierenpolitie is bereikbaar via telefoonnummer 144. (foto: Twitter @POL_BWijnen)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl