Een Alkmaarder is vorige week 15.000 euro kwijtgeraakt door oplichting. De man kreeg een mailtje waarin stond dat hij een nieuwe bankpas kreeg. De oude moest hij op een specifieke manier doorknippen, zodat het leek of deze onbruikbaar was geworden, maar de chip was nog intact. De man moest de pas versturen naar een bepaald adres. Dit adres bleek later een flat te zijn, waarbij de brievenbus was opengebroken om bij de doorgeknipte pas te komen.

Kijk op politie.nl/phishing of veiligbankieren.nl voor tips om zelf geen slachtoffer te worden van dergelijke trucs. Tip van wijkagent Bas Wijnen: Sakawa heeft een documentaire over een groepje in Ghana, dat mobieltjes en computers uit elektronisch afval plukt, om gegevens van harde schijven te plukken die kunnen worden misbruikt. Ook in De Mare wonen slachtoffers.
Pin It
Bekeken: 13222x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/