Stedelijk Museum Alkmaar kijkt terug op een zeer succesvolle tentoonstelling over het kunstenaarsgeslacht Toorop. Met 37.987 bezoekers in nog geen vier maanden is De Toorop Dynastie de best bezochte tentoonstelling in de geschiedenis van het museum. Bovendien werden 1.082 catalogi verkocht en kreeg de expositie met een 8,9 een opmerkelijk hoog cijfer, blijkt uit onderzoek van Beerda.

Directeur Patrick van Mil: “Het bezoekerscijfer overtreft onze verwachtingen. Het bewijst dat er brede waardering is voor onze zorgvuldig voorbereide tentoonstellingen waarin we met (inter)nationale topcollecties steeds weer nieuwe verhalen vertellen over de kunst en cultuurhistorie van de regio.”

De expo De Toorop Dynastie en bijbehorende publicatie werd mogelijk gemaakt door Fonds 21, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Zabawas, Stichting Pieter Haverkorn van Rijsewijk, Jaap Harten Fonds, Gifted Art, Vereniging Vrienden Nieuwe Kunst 1900 en Uitgeverij Waanders & de Kunst.

Dit jaar biedt Stedelijk Museum Alkmaar weer een brede variatie aan tentoonstellingen en projecten. Zo is er van 22 februari tot en met 30 augustus de verrassende en kleurrijke expositie 'Wiegman, De Smet, Sluijters – de Collectie Paul Rijkens'. Van 13 maart tot en met 14 juni wordt ruim aandacht besteed aan het feit dat Nederland 75 jaar in vrijheid leeft.

Kijk voor alle informatie op stedelijkmuseumalkmaar.nl. (foto: Roel Backaert)
Pin It
Bekeken: 2418x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/