Alkmaar Centraal


Er zit schot in de realisatie van een geluidswal met zonnepanelen langs de Schagerweg, Huiswaarderweg en de Nollenweg. De plannen zijn verder uitgewerkt en de omgevingsvergunning aangevraagd en toegekend door gemeente Alkmaar. In de verdere uitwerking is de geluidswal tegenover de Rekerhout een groenscherm geworden. De plannen worden op 4 februari besproken in de raadscommissie Ruimte en op 27 februari ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad.

Een geluidsscherm is niet verplicht op het 2,4 km lange traject, maar de gemeente wilde gehoor geven aan de klachten die al jarenlang klinken. Er werd gedacht aan een geluidswal met zonnepanelen. Een deel van de investering wordt dan door energiewinning terugverdiend en kan er rijkssubsidie worden aangevraagd voor de helft van de 11 miljoen aan kosten. Zonder die subsidie is het project niet betaalbaar voor de gemeente. In maart volgt uitsluitsel.

Het geluidsscherm wordt 5 meter hoog en staat onder een hoek van 20 graden. In een update is een deel van de geluidswal met zonnepanelen veranderd in een groenscherm. Als alle lichten in maart op groen komen te staan kan worden aanbesteed. Naar verwachting start de bouw in 2021.

In augustus was er een informatiebijeenkomst over de geluidswal. De PowerPoint is online te bekijken. De vergunning is te vinden op officielebekendmakingen.nl. Verdere vragen zijn te stellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook kan men zich aanmelden voor de belangengroep Nieuwsflits via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl