Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


2020 wordt wat Alkmaar betreft het jaar van de fiets. We moeten meer uit de auto en vaker op de fiets. Alkmaar maakt bijna twee miljoen euro vrij om dat zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Een directe fietsverbinding naar Uitgeest voor woon-werk verkeer en nog meer fietspaden in de eigen gemeente staan onder andere op de wensenlijst. Alkmaar moet fietsstad van het jaar worden.

Maar ook aan veiligheid gaat worden gewerkt. De top tien van onveilige kruispunten wordt aangepakt en voor de wat oudere fietser worden e-bike cursussen georganiseerd. "Helemaal veilig kunnen we het natuurlijk nooit maken, de fietser heeft ook een eigen verantwoording", zegt wethouder Marcel van Zon tijdens de kick-off van Alkmaar Fietst op bedrijventerrein Beverkoog in Alkmaar. Die plek is niet toevallig gekozen. Dagelijks is het daar al een komen en gaan van fietsers, maar toch kan het nog veel beter vindt ook de Bedrijven Vereniging Beverkoog, dus worden ook daar plannen gemaakt.

Wie er donderdag bij was kon wat meters maken op een hi-tech e-bike of die ene kleine reparatie aan zijn vertrouwde stalen ros laten uitvoeren. Om de eigen balans te testen was er een parcours uitgezet voor slow-fietsen waarbij de langzaamste wint of kon er juist maximaal getrapt worden op een racefiets zonder ook maar een meter vooruit te gaan.

"We willen de mensen nou eens uit de auto hebben, en het komend jaar gaan we bij allerlei evenementen het fietsen onder de aandacht brengen" laat Van Zon de aanwezigen weten. "Kortom: fietsen, fietsen, fietsen."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl