Alkmaar Centraal


Gemeente Alkmaar heeft ambitieuze groeiplannen en om het verkeer in en om de stad niet volledig vast te laten lopen moet de infrastructuur flink aangepakt worden. De focus ligt vooral op autoverkeer en dan met name op de Alkmaarse ring, maar fietsers, voetgangers en OV-reizigers worden niet vergeten. Voor de aanpak start in maart een groot onderzoek door advies- en ingenieursbureau Sweco.

Eerst wordt een probleemanalyse gemaakt van de huidige verkeerssituatie en hoe deze er naar verwachting in 2040 uit zal zien. Ook de leefbaarheid wordt in acht genomen. Dit onderzoek duurt tot juni. Vervolgens wordt gezocht naar opties voor verbeteringen en ontwerpschetsen gemaakt met het oog op 2040. Het streven is dat een rit nooit meer dan twee keer zo lang duurt als tijdens een rustig moment.  Wat betreft de ring wordt overwogen of de huidige gelijkvloerse kruisingen blijven voldoen.

Het hele onderzoek moet eind van het jaar gereed zijn. Daarna zal de politiek zich erover buigen, met name op lokaal en provinciaal niveau. Op
alkmaar.raadsinformatie.nl staat een presentatie van Sweco over het onderzoek.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl