VV Alkmaar is zaterdag doorgedrongen tot de kwartfinale van de KNVB-beker voor vrouwen. Op bezoek bij Topklasser DTS in Ede won de Eredivisionist met 2-3. Aan Alkmaarse zijde scoorden Louise Bos, Silvie van der Plas en Anna Knol. In die kwartfinale zal het Alkmaarse team het tegen PSV opnemen.

Al in de 5e minuut kreeg VV Alkmaar een goede kans op scoren met een vrije trap op 16 meter van het doel, maar Kim van Velzen schoot naast. Daarna moesten beide keepsters een keer volop ingrijpen om het doel schoon te houden.  Na een voorzet van Sanne Koopman kopte Louise Bos VV Alkmaar in de 26e minuut naar 0-1.

Na de rust begon Anna Knol aan haar 50e wedstrijd voor VV Alkmaar. In de 71e minuut zette Sylvie van der Plas de score op 0-2 met een prachtig afstandsschot, maar tien minuten later vond DTS aansluiting. Knol bracht de score twee minuten voor de officiële speeltijd verstreek naar 1-3. Twee minuten in blessuretijd kwam DTS terug tot 2-3, maar daar bleef het in de laatste paar minuten bij.
Bekeken: 2489x