Alkmaar Centraal


Fleur Rijkes heeft zich geplaatst voor de landelijke finale van Skills Heroes op het onderdeel bloembinden. De Clusius-studente Bloem & Design mag op 6 maart in Leeuwarden strijden om de landelijke titel. Finn de Wit en Rik Onderwater presteerden met elkaar goed op het onderdeel hovenieren, maar met een derde plaats misten ze net de kwalificatie voor de finale van deze jaarlijkse wedstrijd voor mbo'ers.

Fleur en haar concurrenten moesten diverse opdrachten binnen een bepaalde tijd uitvoeren. Het lukte haar om steeds weer iets moois neer te zetten. De juryleden keken niet alleen naar vaardigheden als inzicht in kleur, techniek en vormgevingsprincipes, maar ook naar creativiteit, communicatie en presentatie. Fleur werd vierde, wat in deze categorie recht gaf op een plek in de finale.

Bij het hovenieren mocht alleen de Top 2 naar de landelijke Skills Heroes, dus dat was een flinke uitdaging voor het duo Finn en Rik. Ze kregen twee dagen om een tuin aan te leggen​ naar een ontwerp van architectenbureau Vis à Vis. Niet alleen moest vele soorten groen juist geplaatst worden, er moest ook met natuursteen, beton en hout worden gewerkt.

​In december namen Arjen de Vries en Thom Gijzen al deel aan de voorrondes Monteur Mobiele Werktuigen. Hierbij plaatste Arjen zich voor de finale. (foto: aangeleverd)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl