Alkmaar Centraal


Twee neven uit Zuid-Scharwoude en Sint Pancras, die in 2018 zijn veroordeeld zijn voor loverboy praktijken, komen vrij terwijl het hoger beroep in hun zaak nog loopt. Dat meldt het NHD. De 24-jarige Y.O. en de 25-jarige M.O. bekenden in 2017 en 2018 twee meisjes van 17 en 18 jaar in de prostitutie te hebben laten werken, maar houden vol dat dit vrijwillig was.

De meisjes waren verliefd geworden op Y.O., maar kwamen daarna door de twee neven in de prostitutie. Beide tieners hadden psychische problemen, de oudste verbleef in een instelling. Ze werden aangeprezen op sekssites en rondgebracht. De rechtbank in Haarlem deelde een celstraf van 2,5 jaar uit, waarvan een jaar voorwaardelijk, en ze werden 'geplukt' van 26.000 euro aan onrechtmatig genoten inkomsten.

Zowel de neven als het openbaar ministerie gingen in beroep. De neven omdat de meisjes vrijwillig zouden hebben gewerkt, het OM wilde hogere straffen: vier jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk, plus invordering van 109.000 euro.

Het Amsterdamse gerechtshof houdt de strafzaak aan tot half augustus, maar intussen bereiken de Y.O. en H.O. hun periode van voorwaardelijke vrijheid. (Wikimedia)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl