Alkmaar Centraal


De rugbyers van Alkmaar konden zondag weinig uitrichten tegen Zaandijk 1. Op het modderige veld van de gastploeg, waar de wind in de lengte hard overheen ging, werd het na een ruststand van 18-0 uiteindelijk 42-0.

Opmerkelijk was dat beide teams de rugwind die ze voor de helft van de tijd hadden niet konden uitbuiten. Alkmaar werd vanaf de kick-off zwaar onder druk gezet en stond al snel 5-0 achter. De al lastige kick voor extra twee punten werd naast de palen geblazen. Na tien gebeurde min of meer hetzelfde en stond het al 10-0, waarna een stevige tackle van Fotu Latu een strafschop kostte die wel tussen de palen ging voor 13-0. Op slag van rust scoorde Zaandijk de mooiste try van de wedstrijd. Een speler dook bij de hoekvlag over de Alkmaarse verdediging en maakte 18-0.

De tweede helft verliep niet beter voor Alkmaar. Beide teams maakten erg veel fouten door de modder en de wind, maar Zaandijk kon wel blijven scoren. Halverwege de tweede helft leek Alkmaar van de nul te komen, maar de thuisploeg had ook verdedigend de zaken goed voor elkaar.

Het was voor de Alkmaarse rugbyers de derde wedstrijd in de 'verliezerspoule' van de 2e Klasse Noord. De mannen wachten nog op hun eerste overwinning in deze tweede seizoenshelft. Komend weekend spelen ze tegen de pouleleider.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl