Alkmaar Centraal


Vrijdag kwamen vijftig 65-plussers op bezoek bij de brandweer in Alkmaar tijdens het befaamde ‘Broodje Brandweer’. Dit is een jaarlijkse bijeenkomst in de brandweerkazerne aan de Helderseweg, waarbij de bezoekers een lekkere lunch, veiligheidstips en een rondleiding krijgen.

De bijeenkomst begon met een presentatie vol met tips over veilig wonen. Bijvoorbeeld over het veilig omgaan met elektrische apparaten en het opladen daarvan. Een van de bezoekers: “Ik besef nu pas hoe snel een brand zich kan verspreiden en dat het goed is om een vluchtplan te hebben.” De bezoekers kregen ook tips over valpreventie. Zo adviseerde de brandweer om kleedjes weg te halen, of er een antislipmat onder te leggen.

De brandweer serveerde na de presentatie een lekkere lunch, waarbij de bezoekers nog veel vragen stelden over het verbeteren van hun eigen veiligheid en over de inzet van de brandweer en hun ervaringen. Tot slot kregen de mensen in groepjes een rondleiding door de kazerne. Onderweg kregen ze uitleg over hulpmiddelen en de diverse soorten voertuigen van de brandweer. Al met al was het een geslaagde en leerzame bijeenkomst voor de enthousiaste bezoekers.

Wie er niet bij kon zijn maar wel graag tips wil hebben kan kijken op woongemakiskinderspel.nl. (foto: aangeleverd)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl