Alkmaar Centraal


Het schiet al aardig op met de herstelwerkzaamheden rond de Victoriebrug in Alkmaar. Toch lijkt het nog hard doorwerken om de brug in maart weer vrij te geven. Zo was er dinsdagavond na 19:30 uur nog een staalwerker aan de slag met het bijsnijden van een damwand, merkte Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp op. Dat is toch geen normale werktijd.

Navraag bij de gemeente wijst uit dat de aannemer niet continu op de vingers wordt gekeken, maar dat er geen geluiden zijn van vertraging. Woordvoerder Wouter Kraakman: "We lopen nog steeds op schema". Hij speculeert dat de planning van de dag mogelijk niet helemaal uitkwam en dat er daardoor een keer langer doorgewerkt werd. "Misschien stonden er de volgende dag werkzaamheden gepland die niet zomaar uitgesteld kunnen worden."

In januari 2019 werd maart 2020 als streefdatum voor de heropening van de brug geprikt. Om hier aan vast te kunnen houden werd een eenvoudig ontwerp met simpele damwanden gekozen. Niet bepaald mooi bij de stijlvolle brug, en dat is ook waar de welstandscommissie over struikelde, maar de gemeente wilde schot in de zaak en stelde daarbij dat de spoorbrug er vlak naast ook sober en doelmatig oogt.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl