Alkmaar Centraal


In Alkmaar stonden begin vorig jaar 380 woningen leeg, dat is 0,5 procent van het totale aantal. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. Het percentage is ver onder het landelijk gemiddelde van 1,2 procent. In de gemeente stonden destijds 110 woningen langer dan een jaar leeg. Het gaat alleen om woonruimten met eigen toegang vanaf de openbare weg, inclusief flatwoningen en studentenhuizen, die administratief buiten gebruik waren.

In tijden dat er grote woningnood heerst, lijkt het vreemd dat in Nederland zo'n 90.000 woningen leeg stonden, maar CBS-woordvoerder Frank Notten laat RTL Nieuws weten dat dit er juist weinig zijn. Het Planbureau voor de Leefomgeving stelt dat een gezonde woningmarkt 2 procent leegstand heeft. Dan is er doorstroming. En dikwijls wordt een woning onder handen genomen voordat de nieuwe bewoners intrekken. Woningen die langer dan een jaar leeg zijn staan doorgaans in gebieden met leegloop, zijn duur of worden langdurig verbouwd.

Langedijk zat met 0,4 procent nog verder onder het gemiddelde en Heerhugowaard stond vrijwel onderaan met slechts 0,3 procent.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl