Alkmaar Centraal


BAS wacht nog steeds op beantwoording van raadsvragen over het "fiasco" van de kapotte bestrating in de Langestraat van Alkmaar. Willem Peters vroeg dinsdag tijdens de commissievergadering Ruimte wat de vorderingen zijn. Verantwoordelijk wethouder Marcel van Zon antwoordde dat er nog wordt onderzocht of het herbestrating beter is of herstel van de schade.

"Vooral de verzakte zijkanten zijn linke soep", motiveerde BAS-fractievoorzitter Willem Peters zijn verzoek om een update. "De losliggende tegels zijn ook niet mals en de afgebroken tegels hebben er bijna voor gezorgd dat een niet nader te noemen collega, die net van een hernia was genezen, bijna weer naar het ziekenhuis moest". De schade wordt vooral veroorzaakt door vrachtverkeer tijdens laad- en lostijden. De bestrating van meer dan zeven ton euro ligt er nu drie jaar.

Peters benadrukte dat de wethouder geen blaam treft; Van Zon kreeg de problemen ook maar op zijn bordje geschoven toen hij de functie overnam.

Van Zon zei dat hij bezig was met een uitgebreide memo voor volgende week. Daarop vooruitlopend zei hij dat herbestrating wordt overwogen, maar eerst moet worden gekeken of herstel van de schade niet toch een betere optie is. Peter ziet graag eindelijk schot in de zaak. Van Zon: "Ik ben genegen altijd om dingen goed te doen, dus als dat iets meer tijd kost dan kost dat iets meer tijd."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl