Alkmaar Centraal


Ennes I. heeft donderdag 160 uur taakstraf en rijontzegging van twaalf maanden gekregen vanwege het zware ongeluk dat hij vorig jaar mei veroorzaakte op de Bergerweg in Bergen. Dit meldt mediapartner NH Nieuws. De rechter oordeelde dat I. minimaal 100 km/u reed met een geleende Porsche 911 Turbo, toen hij bij een wegversmalling tegen twee bomen en een lantaarnpaal crashte. Zijn twee vrienden aan boord raakten gewond, een van hen liep zware verwondingen op en heeft blijvend handletsel.

I. kreeg had de Porsche te leen gekregen van een vriend uit Bergen. Later op de dag maakte hij samen met twee vrienden een ritje, maar ze kwamen niet ver. Volgens de rechter blijkt uit data van de boordcomputer en GPS dat I. minstens 100 km/u moet hebben gereden op de 50km weg. "Hij heeft het gaspedaal flink ingetrapt en heeft daardoor de auto niet op de rijbaan kunnen houden. Dat het niet erger is afgelopen is niet dankzij maar ondanks het rijgedrag van de verdachte."

Er bleef weinig van de dure Porsche over. I. kwam zelf met de schrik vrij, maar zijn twee vrienden niet. Een van de twee liep een open polsbreuk op, handletsel, een gescheurde slagader en een gebroken rib. Het is nog maar de vraag of hij zijn werk weer zal kunnen doen. "Het gaat beter maar mijn hand wordt nooit meer de oude."

De advocaat van I. had om vrijspraak gevraagd. Hij meende dat zijn cliƫnt al genoeg was gestraft. I. wordt naar eigen zeggen in Bergen met de nek aangekeken. Hij raakte zijn baan kwijt en heeft PTSS, waarvoor hij bij een psycholoog loopt.

Het vonnis betekent dat I. zijn rijbewijs, dat hij vijf maanden na het ongeval terugkreeg van de rechtbank om te kunnen werken, weer mocht inleveren.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl