00:00
55
00:00


Galeyn Tenhaeff is onze Alkmaarse troef voor het Eurovisiesongfestival. Zijn liedje 'Pray for me' heeft de landelijke finale van Noorwegen gehaald. De 23-jarige Alkmaarder schreef al liedjes voor Ronnie Flex, Tino Martin en Maan, maar dit is toch wel een droom die uitkomt. "Dit is iets wat ik al heel lang wil. Het staat bovenaan mijn bucketlist."

Hoewel hij lichtblond haar en een niet alledaagse naam heeft, verzekert Galeyn dat er geen Noors bloed door zijn aderen stroomt. Via vrienden die al eens nummers schreven voor het Eurovisiesongfestival kwam Pray for me in Noorwegen terecht. "Het was best wel een verrassing. Ik werd in november gebeld dat het liedje was uitgekozen en toen dacht ik; 'yes, ik heb een kans om in het Songfestival terecht te komen'."

Het liedje, dat gezongen wordt door de 18-jarige Kristin Husøy, heeft iets weg van de muziek van Adele. "Dat is zeker een inspiratie. Ik wilde graag een tijdloos nummer maken en vooral het feit dat een meisje van 18 jaar een oude soulachtige song zingt maakt het wel uniek. Bij het Songfestival zitten veel liedjes die enorm overgeproduceerd zijn daardoor springt dit er wat meer uit."

Op 15 februari wordt het spannend voor Galeyn, want dan is het Noorse songfestival in Trondheim met negen andere finalisten. "Ik geloof zelf heel erg in het nummer maar ik ben al heel erg blij dat we al hier staan. Het staat ook gewoon goed op je cv. We gaan het zien!"

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl