Dit weekend staat de Grote Kerk in Alkmaar in het teken van een jubileum. Voor de tiende keer stroomt de 500 jaar oude kerk vol met mensen die alles weten over whisky, en met mensen die alles zouden willen weten over whisky, die willen proeven en ruiken.


 


Zij krijgen, indien gewenst, uitleg over de whisky’s en over de distilleerderijen waar deze geproduceerd worden. Maar ook onderwerpen zoals productieproces, kenmerken van whisky’s, hout en vaten, water en turf, ketels en andere technische aspecten komen aan de orde. Kleur, geur en smaak zijn de belangrijkste ingrediënten voor een goede proeverij.


 


Het Whisky Festival in de Grote Kerk van Alkmaar ging van start in 2011. Deze tiende editie wordt extra opgeluisterd met onder andere een Whisky Concert, optredens van The Arthur Troop Pipes and Drums en The Bald Eagles uit Schotland.


Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp maakte er een fotoserie die te zien is op onze Facebookpagina.
Pin It
Bekeken: 2775x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/