Alkmaar Centraal


Na drie succesvolle edities van de Wieler 3 daagse Alkmaar is organisator Alkmaar Sport N.V. op zoek naar een opvolger. Het sportbedrijf vindt dat het niet structureel een bepaald evenement mag ondersteunen en gaat zich dan ook richten op nieuwe evenementen en bestaande evenementen om naar Alkmaar te halen.

“Toen we in 2016 de exploitatie van het Wielerstadion overnamen, wist iedereen ons te vertellen dat we een 6 daagse moesten gaan organiseren", legt toernooidirecteur Eddy Bakker. "Onze eerste gedachte was toen steeds: maar waarom heeft niemand dit dan ooit gedaan?” Alkmaar Sport pakte de handschoen op en organiseerde drie edities, die telkens groter en beter werden.

“We hebben iets neergezet wat in de afgelopen 20 tot 30 jaar nooit heeft plaatsgevonden in het Sportpaleis. Een uniek evenement met topsport en entertainment in een sfeervolle aangeklede accommodatie waar je heerlijk kunt genieten met je vrienden of relaties.” Maar Alkmaar Sport wil niet structureel organisator van dergelijke evenementen zijn en draagt graag de draaiboeken en alle opgedane ervaring over aan een andere organisatie.

Suzanne Krul, projectleider Wieler 3 Daagse: “Bijna altijd organiseren verenigingen hun eigen (top)sportevenementen. Daarnaast zijn er bedrijven gespecialiseerd in het organiseren van sportevenementen, zoals lokaal het bekende Le Champion. Met alle partijen zal Alkmaar Sport contact opnemen. Maar we kunnen ons ook voorstellen dat een groep liefhebbers of bedrijven de handen ineen slaan. We gaan graag ook met hen aan tafel.”

Alkmaar Sport heeft een aftermovie gemaakt van de derde editie, die te zien is op YouTube.  (foto: Erik Boschman)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl